Tips Beursdeelname

Tips voor een Succesvolle Beursdeelname

Laten we eerlijk zijn: een beursdeelname is niet goedkoop. Uw bedrijf investeert tijd en moeite in de beurpresentatie en daarnaast kost dit zeker enkele duizenden euro’s. Het is daarom belangrijk dat u weet wat u doet. Hoe haalt u de meeste bezoekers naar uw stand en hoe zorgt u ervoor dat ze daadwerkelijk uw product kopen of dienst afnemen?

Een zorgvuldige planning en goede voorbereiding is van uiterst belang voor een geslaagde beursdeelname. Lees daarom onze tips voor een succesvolle beursdeelname en leer:

✅ Om bezoekers naar uw stand te halen

✅ Manieren om een succesvolle beursdeelname te plannen

✅ De beste ideeën voor promotionele producten en geschenken

Beurswand Cruise Travel

Het aantrekken van bezoekers naar uw stand

Een beurs is een plaats waar kopers en verkopers elkaar ontmoeten. Het voordeel is dat kopers naar een beurs komen om te kopen en te leren over de nieuwste en beste producten en services die u te bieden heeft.

Het probleem is de hoeveelheid concurrentie in de directe omgeving. Met onderstaande beurstips zorgt u ervoor dat de kopers ondanks de concurrentie bij uw stand stoppen.


Beursstand locatie op de beurs

De locatie van de beursstand is een van de belangrijkste aspecten om vooraf over na te denken. De meeste beurzen bieden tegen een meerprijs stands aan op een toplocatie. Als u bereid bent om extra te betalen, kijk hier dan ver van tevoren naar. De beste beursstandlocaties zijn snel uitverkocht, dus bedenk een half jaar tot een jaar voor de beurs plaatsvindt waar u met uw stand wilt staan.

Indien u een plek kunt kiezen, zoek dan uit waar de meeste bezoekers langslopen. Uit onderzoek blijkt dat in landen waar men rechts rijdt (o.a. in Nederland, Duitsland en de VS), beursbezoekers meestal rechtsom lopen. Kies dus geen beursplek aan de linkerkant van de ingang.


Design van uw beursstand

Bezoekers worden aangetrokken door goed uitziende stands. Binnen enkele seconden vormt een bezoeker de eerste indruk van uw stand. Het is dus zaak om te investeren in het ontwerp en bijvoorbeeld opvallende kleuren te gebruiken. Een mooi design maakt het verschil tussen bezoekers die stoppen of voorbijlopen.

Maak uw beursstandstand duidelijk zichtbaar vanuit alle richtingen, zowel dichtbij als ver weg. Gebruik opvallende borden en zorg voor optimale verlichting.

Beursstand Travelaer
Beursstand Travelaer

Deze opvallende beursstand hebben we gerealiseerd voor Travelaer. Het mooie design in combinatie met de tafels en stoelen is zeer uitnodigend voor bezoekers. Wederom een succesvolle beursdeelname van een van onze klanten!

Beursstand Uneek
Beursstand Uneek

Met ledframes van Beurswand zorgt u bijvoorbeeld dat uw stand opvalt bij bezoekers.


Maak uw stand toegankelijk

Naast een aantrekkelijk design moet uw stand toegankelijk zijn. De uitstraling van uw personeel is erg belangrijk. Glimlachende gezichten en een open houding trekken veel bezoekers. Het is ook aan te raden om uw personeel een beurstraining te laten volgen.

Verschaf een verscheidenheid aan presentatiemateriaal om verschillende mensen aan te spreken. Sommige mensen waarderen materialen zoals flyers, pennen en relatiegeschenken. Andere aanwezigen willen graag een videodemo zien op een HD-scherm of tablet.

Zorg ervoor dat er altijd voldoende personeel aanwezig is om bezoekers te woord te staan en hun vragen te beantwoorden.


Uw Beursstand laten Ontwerpen

U heeft de mogelijkheid om zelf een ontwerp aan te leveren, maar we raden u altijd aan om een ontwerp door Beurswand.nl te laten ontwerpen. Zo weet u zeker dat het ontwerp van de beursstand er van veraf en van dichtbij optimaal uitziet.

Onze ontwerpers weten precies waar ze rekening mee moeten houden als het gaat om het ontwerpen van beursstands. Wij ontwerpen uw beursstand al vanaf € 499,-.

Snacks en drankjes

Beursbezoekers lopen meestal veel rond op een beurs. Het aanbieden van hapjes en drankjes wordt daarom zeer gewaardeerd. Uw drank- of snackaanbod moet in lijn zijn met uw bedrijfscultuur of thema. Voorzie waterflessen en eventuele verpakkingen van uw merknaam of visitekaartje, zodat bezoekers uw bedrijf herinneren.

Tip: neem een koffiezetapparaat mee zodat u samen met potentiële klanten een bakje koffie kunt drinken.

Bied beursbezoekers snacks en drankjes aan zodat ze langer bij uw stand blijven staan, waardoor u een goede indruk achter kunt laten.


Wedstrijden en promoties

Iedereen houdt ervan om iets te winnen. Haal daarom bezoekers naar uw stand met wedstrijden, speciale promoties of lotingen. Zorg ervoor dat u iets van de aanwezigen nodig heeft om deel te nemen aan de wedstrijd of om in aanmerking te komen voor een prijs, zoals een visitekaartje of een ingevuld contactformulier.


Promotionele producten

Promotieproducten en relatiegeschenken zijn een belangrijk onderdeel van de beurs. Zorg ervoor dat het promotionele product dat u kiest relevant is voor uw merk en nuttig is voor de consument. Dat is de beste combinatie, want dit zorgt ervoor dat het product voor een lange periode wordt bewaard.

Enkele van de meest populaire promotionele producten voor beurzen zijn:

  • Pennen: ze zijn misschien een beetje alledaags, maar iedereen heeft nog steeds pennen nodig. Pennen worden lang bewaard en hebben zelfs een overdrachtswaarde, omdat de ontvangers ze aan anderen kunnen geven.
  • Tassen: handig om al die spullen die iemand op een beurs krijgt, mee te nemen. Herbruikbare tassen worden nu veel vaker bewaard dan vroeger vanwege hun milieuvoordelen. Zet uw logo op de tassen, zodat bezoekers die uw tas meenemen gratis reclame voor u maken op de beurs.
  • Elektronische gadgets: USB-sticks behoren tot de promotionele artikelen die mensen graag ontvangen. Ook kunt u QR-codes op uw beursstand en beurskleding zetten die bezoekers kunnen scannen.
  • Mapjes en notitieblokken: deze zijn zowel tijdens als na de beurs handig. Heeft u notitieblokken en mapjes over? Dan gebruikt u deze na de beurs weer op kantoor.

Bereikbaarheid op sociale media

Het is verstandig om voordat u naar een beurs gaat, een social mediaplan te hebben. Een manier om sociale media te gebruiken is door in contact te komen met mensen die op de beurs zijn ingecheckt of de beurs op sociale media hebben genoemd. Nodig ze uit bij uw stand en bied een speciale aanbieding aan via sociale kanalen.


Samengevat

Voor een succesvolle beursdeelname dient u goed van tevoren te plannen. Omdat beurzen vaak een risico vormen vanwege de kosten en de korte termijn is het noodzakelijk om u goed voor te bereiden om het succes te waarborgen.

Veel van de punten die we hebben geïllustreerd om kopers aan te trekken, vereisen onderzoek en planning vooraf. Als u regelmatig beurzen bijwoont, zult u een routine vormen. Let wel op: zelfs als u een routine heeft, moet u ervoor zorgen dat u deze voortdurend blijft innoveren en verbeteren.


Beursstand huren bij Beurswand

Wilt u ook graag succesvol deelnemen aan een beurs? Huur of koop dan een beursstand bij Beurswand. Als full service standbouwbedrijf helpen we u met het ontwerp, transport en de op- en afbouw.

U kunt zelfs professioneel personeel inhuren om uw beursstand voldoende bemand te houden tijdens de beurs. Neem telefonisch of per e-mail contact op om alle mogelijkheden te bespreken.


Uw Offerte Aanvragen in 4 Simpele Stappen

U heeft een plek op uw beurs aangewezen gekregen? Kies uw beursstand opstelling en vloeroppervlakte op basis van de toegewezen ruimte en positie.

Er zijn 4 typen beursstand opstellingen
– Hoek opstelling
– Tussen opstelling
– Kop opstelling
– Eiland opstelling

Vloeroppervlakte: u kunt uw beursstand onbeperkt opschalen in vloer afmetingen door ons modulaire systeem. We hebben beursstands geleverd van 2-200 m2

Op onze website ziet u vele voorbeelden van beursstands en verschillende opstellingen. Stel uw eigen beursstand helemaal naar wens samen in onze beursstand configurator of kies een beursstand ontwerp uit onze voorbeelden.

Nadat u de afmetingen en opstelling van uw beursstand heeft geselecteerd kleden we de beursstand verder aan. Voeg bij het selecteren van de beursstand eenvoudig aanvullende opties toe zoals een vloer, pantry, LED spots of tv. Daarnaast verzorgen we graag het ontwerp van de beursstand. Wij verzorgen – indien gewenst – zelfs uw complete beurspresentatie.

Beursstand Vloer
Wilt u een (verhoogde) vloer? Daar hebben we een uniek eigen systeem voor ontwikkeld. Maar we bieden ook laminaat of tapijt tegels.

Visuals
De visuals zijn – naast de grootte van uw beursstand – heel bepalend voor de uitstraling en de herkenbaarheid en van uw beursstand. Wilt u een ingetogen of juist in het oog springende beursstand? Met de visuals geeft u uw stand kleur, of juist niet.

U heeft keuze uit geprint textiel, dibond, forex of hout afwerking.

Verlichting
U kunt bepaalde visuals in uw beursstand letterlijk ‘uitlichten’ door een LED integratie in uw beursstand frames. U kunt ook LED spotstoevoegen.

Beursstand Elementen
Pantry, Balie, Bar, Schappen

Multi Media
Presenteer uw organisatie en producten of diensten met multi media zoals bijvoorbeeld Televisies, iPads, beamers, LED tiles of zelfs Hologrammen.

Accessoires
Maak uw beursstand compleet met meubels en apparaten. Denk aan Tafels, Stoelen, Barkrukken, een Koelkast, Koffiezet automaat of stofzuiger.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u – naast het leveren van uw beursstand –  ontzorgen met aanvullende diensten, zodat u gegarandeerd met minimale inspanning een succesvolle beursdeelname heeft. We kunnen u onder andere helpen met:

Advies bij Beursdeelname

Denk hierbij aan ontwerp en inrichting van uw beursstand, grafisch ontwerp van uw visuals, checklists bij beursdeelname, inzet van multi media en algemene presentatie tijdens op beurs.

Ontwerp van uw Beursstand

U heeft bij Beurswand.nl altijd een eigen toegewezen projectmanager die u kan helpen bij het ontwerpen van uw beursstand.

Transport en Op- en Afbouw

Ook het transport van de beursstand naar de beurs is onderdeel van ons servicepakket. We verzorgen tevens de op- en afbouw van de beursstand, zodat u alleen hoeft te regelen dat uw personeel aanwezig is op de beurs.

✓ Transport: vanaf € 99,-
✓ Op- en Afbouw: vanaf € 899,-

Na het kiezen van de beursstand en het selecteren van extra opties en aanvullende diensten hebben we voldoende informatie om u een specifieke prijsindicatie te geven.

Vraag de prijs op van uw beursstand, dan nemen wij binnen 48 uur contact op om u meer informatie te geven over de kosten.


Call Now Button